Evropská liga UEFA odstartovala v barvách Kia

Stáhnout PDF Stáhnout DOC
  • Kia zahájila plnění tříleté sponzorské smlouvy v roli oficiálního partnera Evropské ligy UEFA – pro sezóny 2018 až 2021
  • Program ‚oficiálního nosiče turnajového míče‘ Kia pro mladé fanoušky z celé Evropy
  • Příležitost pro fanoušky vyhrát exkluzivní ceny v online hře ‚UEL Daily Fantasy‘
  • Flotila 90 vozidel Kia pro největší fotbalovou soutěž profesionálních klubů na světě

Automobilka Kia začala plnit svoji roli oficiálního partnera Evropské ligy UEFA pro sezonu 2018/2019, která začala fotbalovým zápasem právě dnes. Tříletou sponzorskou smlouvu Kia uzavřela na období trvající až do finále Evropské ligy UEFA v roce 2021. V rámci smlouvy se uvádí řada nových programů a iniciativ s cílem aktivně zapojit fanoušky do turnaje.

Evropská liga UEFA je největší fotbalovou soutěží profesionálních klubů na světě, které se účastní 48 klubů z 27 různých evropských zemí. Během turnaje v sezóně 2018/2019 se odehraje celkem 205 utkání, která k televizním obrazovkám přilákají úhrnem asi jednu miliardu fanoušků. Značka Kia bude jako oficiální partner pomáhat asociaci UEFA (zkr. Union of European Football Associations) v aktivnějším zapojování fanoušků z celé Evropy i zbytku světa.

V Evropské lize UEFA se poprvé objeví exkluzivní program ‚oficiálního nosiče turnajového míče‘ Kia pro mladé fanoušky. Program je příležitostí pro mladé fotbalové fanoušky od 8 do 12 let z celé Evropy včetně České republiky zúčastnit se slavnostního aktu před kterýmkoli z 205 utkání. Oficiální nosiči turnajového míče tak dostanou životní příležitost přinést na trávník oficiální turnajový míč před zraky celého stadionu, kam mladý fotbalista přivede rozhodčí, oficiální činovníky zápasu a samotné hráče.

Kia rovněž podporuje online hru UEFA s názvem ‚UEL Daily Fantasy‘, která je k dispozici na stránkách www.UEFA.com. Fanoušci si volí fotbalisty z klubů hrajících v daném dni, přičemž každý z fotbalových hráčů dostává rating na základě jeho zapojení do hry – např. vstřelení branky nebo asistence, chycení nebo puštění penalty, aktivní hry po dobu 60 minut či více nebo například inkasování žluté či červené karty. Fanoušci účastnící se soutěže UEL Daily Fantasy jsou zařazováni do žebříčku, přičemž ti s nejlepšími výsledky v daném dni vyhrávají exkluzivní ceny s fotbalovou tematikou.

Kia kromě toho bude zajišťovat online i off-line propagaci lístků pro místní fotbalové fanoušky v jednotlivých zemích. Automobilka ve spolupráci s UEFA uspořádá první ‚Trofejní turné‘ Evropské ligy UEFA, kde podporovatelé klubů z celé Evropy mají příležitost spatřit ikonickou trofej na vlastní oči a současně se potkat s některými z legendárních hráčů.

Role oficiálního partnera znamená pro značku Kia nové příležitosti jak zvýšit povědomí o automobilce a těsněji se propojit s ohromnou skupinou fotbalových fanoušků po celém světě. Kia se pyšní dlouhou historií oficiálního sponzora významných regionálních i světových sportovních akcí, jako je např. Světový pohár FIFA, Mistrovství Evropy ve fotbale členské asociace UEFA nebo Mistrovství Jižní Ameriky ve fotbale (Copa América). Kia též každoročně od roku 2002 vystupuje jako hlavní partner tenisového šampionátu Australian Open a dále sponzoruje atlety a sportovce napříč nejrůznějšími disciplínami a trhy po celém světě.

Pro potřeby Evropské ligy UEFA dodá Kia flotilu 90 vozidel pro finále v letech 2019, 2020 a 2021. Flotila se bude využívat k přepravě rozhodčích, oficiálních činovníků, delegátů i VIP osobností a napomůže k hladkému průběhu finále turnaje. Finále Evropské ligy UEFA 2018/2019 se uskuteční 29. května 2019 na Olympijském stadionu v ázerbájdžánském Baku.